Hier vind je enkele van mijn SEO klantencases van de afgelopen jaren. Ik heb de naam van de klant om verschillende redenen weggelaten: voor de klant is dat uit privacy-overwegingen en voor mezelf zodat ik mijn SEO tactieken niet teveel blootgeef. Toch denk ik dat je hieronder een aardig beeld krijgt van mijn werkzaamheden. Mijn klanten komen uit branches van verschillende pluimage.

Nummer 1 positie ‘Loodgieter Amsterdam’

Bezoekerstoename van bijna 300% in 4 maanden

Half 2017 werd ik benaderd door een klant die meer evenementen wilde verkopen. Op het moment dat ik startte met de werkzaamheden had de klant 154 bezoekers per maand uit Google. Dat is niet veel en aan mij de taak om dit te verbeteren. Duizenden bezoekers per maand was onmogelijk omdat de klant een kleine lokale speler is, maar een verdubbeling van bezoek zou al geweldig zijn.

Uiteindelijk is na een aantal maanden SEO-werk het websitebezoek met bijna 300% toegenomen. Hieronder zie je het websiteverkeer van januari 2018 in vergelijking met januari 2017.

De blauwe lijn is is 2018 en de oranje lijn is 2017. Zoals je ziet is het verschil aanzienlijk.

Welke werkzaamheden heb ik hiervoor verricht?

 • Zoekwoordenonderzoek. Niet elke klant wil zijn buget besteden aan een keyword research maar mijn ervaring in de afgelopen 10 jaar is dat het erg veel winst brengt. Het voordeel van een zoekwoordenonderzoek is dat je niet op slechts één zoekwoord scoort maar op een heel pallet aan woorden.
 • In het geval van de evenementen kwamen we er al snel achter dat het hoofdzoekwoord  [stadsnaam] veel minder opleverde dan bijvoorbeeld lasergamen [stadsnaam].Dat bleek een schot in de roos.
 • Daarnaast had de klant nog een flink aantal andere soorten evenementen die we nog beter optimaliseerden. Denk bijvoorbeeld aan workshop x [stadsnaam].
 • Mijn klant had echter één probleem. Alle evenementen waren onderverdeeld in zelfbedachte productnamen en dus niet vindbaar op de soorten activiteiten waar mensen op zoeken. Dat hebben we aangepast.
 • Na het zoekwoordenonderzoek werden voor alle feestjes en plaatsnamen in de buurt productpagina’s geschreven. De pagina’s werden in de site geplaatst en toen was het afwachten wat er zou gaan gebeuren. Na een aantal weken zag je al meteen een aanzienlijk verschil in websiteverkeer. Daarnaast waren er een aantal interessante nummer 1 t/m 5 posities op keywords in Google die de klant een hoop extra boekingen opleverde.
 • De volgende maanden heb ik voor de klant linkbuildingwerkzaamheden verricht. Ik onderzocht welke pagina’s het beste converteerden en daarop werd de campagne afgestemd. Als het zoekwoord lasergamen Amersfoort goed converteert en je staat op positie 3 in Google dan is een nummer 1 positie natuurlijk voordeliger.

Nummer 1 positie in 4 maanden door zoekwoorden, content en linkbuilding

Voor een dakcoatingbedrijf heb ik in 2016 en 2017 SEO gedaan. De werkzaamheden die ik heb uitgevoerd waren de volgende:

 • Zoekwoordenonderzoek
 • Advies over content
 • Site architectuur aanpassen
 • Linkbuilding

Goed geschreven productpagina’s die het probleem van de zoeker oplossen worden tegenwoordig steeds beter gevonden. Als onderdeel van het zoekwoordenonderzoek gaf ik een advies hoe de pagina’s het beste gestructureerd en geschreven moesten worden. Dit resulteerde vrijwel onmiddellijk in een top 5 positie op 2 belangrijke zoekwoorden. Na wat linkbuilding te hebben uitgevoerd stegen beide woorden naar de top 1 -3 van Google.

Mogelijke Penguïn penalty opgelost

Eigenlijk is Penguïn geen penalty maar een filter, echter het voelt als een penalty en het resultaat is hetzelfde. Een nieuwe klant van mij was geraakt door deze filter en had moeite om traffic te vergroten. In het begin realiseerden wij ons niet dat de klant was geraakt omdat er niet veel historische data beschikbaar was. Toen de linkbuildingcampagne (met goede links) weinig succes opleverde ben ik in het linkprofiel van de klant gedoken en heb ik een hele pak links via de disavow tool van Google verwijderd.

Toen de slechte links verwijderd waren kregen de goede links van de eerdere linkbuildingcampage ineens tractie en begon traffic en conversie te stijgen. Het is altijd moeilijk om precies aan te geven wanneer Google een disavow-file verwerkt maar hier zagen we een duidelijk effect: een conversiestijging van meer dan 350% t.o.v. dezelfde maand in het jaar ervoor. Zie de trafficstijging hieronder.

Herstel traffic-verlies door nieuwe URL-structuur

Eind 2014 benaderde een bestaande klant mij omdat hij een verlies in traffic waarnam nadat hij een nieuwe website had laten maken en een andere URL structuur had gekregen. De vraag was of ik de bezoekersaantallen weer in ere kon herstellen. Die waren inmiddels met een 40% – 50% gedaald zoals je hieronder ziet.

Aangezien ik niet direct betrokken was bij de migratie was het zaak om zo snel mogelijk zoveel mogelijk data te verkrijgen.

Werkzaamheden die ik heb uitgevoerd om het verkeer weer op het oude niveau te krijgen waren de volgende:

 • Het maken van een nieuwe 301-redirectplanning. Deze was namelijk onvolledig door de webbouwer uitgevoerd.
 • De taalmodule op de site waarmee je naar verschillende landen kon togglen was volledig gebouwd in Javascript en was een probleem. Dit werd uiteindelijk door de webbouwer opgelost.
 • Er was nog een www1 versie van de site actief. Dat was de oude website die nog steeds online stond met dezelfde content als de nieuwe site. Deze site hebben we verwijderd.
 • De interne linkstructuur aangepast.
 • Een aantal title tags waren niet goed aangepast na de migratie. Dat werd snel opgepakt.

Na een aantal weken zag je meteen resultaat en herstelde het verkeer zich weer. Dat kwam ook omdat de klant er gelukkig zelf snel bij was. Hieronder zie je het resultaat.

Nummer 1 posities in Google voor Dakdekker

In 2015 heb ik een dakdekker geholpen om betere posities te verkrijgen in Google op top zoekwoorden in een grote plaats in Nederland. De zoekwoorden waren dakdekker [plaats] en daklekkage [plaats]. Op beide posities boekt ik voor de klant een nummer 1 positie wat resulteerde in meerdere aanvragen per week. Omdat de klant een zzp-er is, waren meer werkzaamheden niet nodig.

3 tot 5 extra aanvragen per dag ontstoppingsbedrijf in België

Voor een ontstoppingsbedrijf in een stad in België heb ik in 2014 de volgende werkzaamheden geleverd.

 • Zoekwoordenonderzoek
 • Teksten schrijven
 • Site architectuur aanpassen
 • Linkbuilding

Het zoekwoordenonderzoek leverde (concurrerende) zoekwoorden op als ontstoppingsbedrijf [plaats], riool ontstoppen [plaats] en nog een aantal belangrijke zoekwoorden. Daarnaast hebben we gekeken waar nog meer mogelijkheden lagen en kwamen we op het idee om zoekwoorden als ontstoppingsbedrijf [kleine plaats in de buurt] te gaan gebruiken. Dit resulteerde in een 20 tal kleine dorpjes die we optimaliseerden d.m.v. landingspagina’s. We konden het aantal landingspagina’s beperkt houden door in 1 pagina meerdere plaatsen te verwerken.

In de maanden die volgden heb ik een linkbuildingcampage uitgevoerd waardoor de klant op bijna alle zoekwoorden een top 3 positie had in Google.be. Dit resulteerde in 3 tot 5 extra aanvragen per dag.