Hier vind je enkele van mijn SEO klantencases van de afgelopen jaren. Ik heb de naam van de klant soms weggelaten.

300% meer reserveringen bij een café/restaurant

In 2019 werden we benaderd door een café/restaurant die op zoek was naar een SEO expert. De klant wilde meer zichtbaarheid op internet en meer reserveringen. Door een re-branding en het anders inrichten van de Google Maps-pagina van het bedrijf zat het restaurant na 3 maanden al op 300% meer telefonische reserveringen.

Nummer 1 posities gerelateerd aan loodgieter

Bezoekerstoename van bijna 300% in 4 maanden

Half 2017 werd ik benaderd door een klant die meer evenementen wilde verkopen. Op het moment dat ik startte met de werkzaamheden had de klant 154 bezoekers per maand uit Google. Dat is niet veel en aan mij de taak om dit te verbeteren. Duizenden bezoekers per maand was onmogelijk omdat de klant een kleine lokale speler is, maar een verdubbeling van bezoek zou al geweldig zijn.

Uiteindelijk is na een aantal maanden SEO-werk het websitebezoek met bijna 300% toegenomen. Hieronder zie je het websiteverkeer van januari 2018 in vergelijking met januari 2017.

De blauwe lijn is is 2018 en de oranje lijn is 2017. Zoals je ziet is het verschil aanzienlijk.

Naast de toename in het websiteverkeer uit Google nam de jaarlijkse omzet met 80% toe. Het aantal boekingen steeg zo spectaculair dat de SEO doelstellingen al na 5 maanden waren overtroffen.

Nummer 1 positie in 4 maanden

Voor een dakcoatingbedrijf heb ik in 2016 en 2017 SEO gedaan. De doelstelling van het bedrijf was meer aanmeldingen en meer klanten. Zij deden op dat moment wat aan Google Adwords maar het maandelijkse budget hiervoor drukte zwaar op de financiën van het bedrijf.

Door de SEO werkzaamheden van Qonvert zijn er op 2 belangrijke zoekwoorden in Google een nummer 1 positie gerealiseerd. Dit resulteerde in een toename van het aantal aanvragen en klanten waardoor de klant geen Adwordsbudget meer hoefde aan te spreken.

Mogelijke Penguïn penalty opgelost

Eigenlijk is Penguïn geen penalty maar een filter, echter het voelt als een penalty en het resultaat is hetzelfde. Een nieuwe klant van Qonvert was geraakt door deze filter en had moeite om traffic te vergroten. In het begin realiseerden wij ons niet dat de klant was geraakt omdat er weinig historische data beschikbaar was. Uiteindelijk hebben we een groot aantal links verwijderd via de Google Disavow tool. Nadat de verwijdering kregen de goede links ineens tractie en begon websiteverkeer en conversie te stijgen. Zie de trafficstijging hieronder.

Herstel traffic-verlies door nieuwe URL-structuur

Een bestaande klant benaderde Qonvert omdat hij een verlies in traffic waarnam nadat hij een nieuwe website had laten maken en een andere URL structuur had gekregen. De vraag was of ik de bezoekersaantallen weer in ere kon herstellen. Die waren inmiddels met een 40% – 50% gedaald zoals je hieronder ziet.

Aangezien ik niet direct betrokken was bij de migratie was het zaak om zo snel mogelijk zoveel mogelijk data te verkrijgen. De werkzaamheden die ik heb uitgevoerd waren voornamelijk technisch en tekstueel van aard.

Na een aantal weken zag je meteen resultaat en herstelde het verkeer zich weer. Hieronder zie je het resultaat.

Nummer 1 posities in Google voor Dakdekker

In 2015 heb ik een dakdekker geholpen om betere posities te verkrijgen in Google op top zoekwoorden in een grote plaats in Nederland. De zoekwoorden waren dakdekker [plaats] en daklekkage [plaats]. Op beide posities boekt ik voor de klant een nummer 1 positie wat resulteerde in meerdere aanvragen per week. Omdat de klant een zzp-er is, waren extra SEO werkzaamheden niet nodig.

3 tot 5 extra aanvragen per dag ontstoppingsbedrijf in België

Voor een ontstoppingsbedrijf in een stad in België heb ik in 2014 SEO werkzaamheden verricht waardoor de klant in zijn woonplaats en omringende dorpen veel nieuwe klanten kreeg. Voor deze klant realiseerde ik op bijna alle zoekwoorden een top 3 positie in Google.be. Dit resulteerde in 3 tot 5 extra aanvragen per dag. Dat was ook de target van de SEO werkzamheden.