Deze pagina is nog onder constructie.

Op deze pagina vind je allerlei gratis software tools die je kunnen helpen om betere SEO en online marketing te doen.

Sommige van deze tools zijn betaald maar kun je gedurende een bepaalde periode gratis proberen.

Je kunt op deze pagina naar beneden scrollen om de gehele lijst te bekijken. Mocht je precies weten wat je wilt dan kun je op de link klikken. Dat gaat sneller.

Zoekwoordenonderzoek

Hieronder vind je 4 tools die ik persoonlijk gebruik voor zoekwoordenonderzoek voor mijn klanten. Omdat in Google Analytics de meeste zoekwoorden op (not provided) staan heb ik Google Analytics eruit gehaald.

Google Webmaster Tools (GWT) – Het onderdeel zoekopdrachten in Google Webmaster Tools is de beste informatie die Google geeft over zoekwoorden naar een website. Het installeren van Google Webmaster Tools is makkelijk. Dit kun je doen door een stukje code toe te voegen aan je website.

Hulpprogramma’s voor webmasters Google

Google Adwords Keyword Planner (GAKP) – Met deze tool kun je zoekwoord ideeen opdoen en inschattingen maken over de mate van concurrentie op een zoekwoord. Je typt een zoekwoord in en GAKP geeft je informatie over dit zoekwoord plus suggesties voor mogelijke andere zoekwoorden.

Ubersuggest – Ubersuggest is een zoekwoordtool die wat verder kijkt dan alleen de informatie uit Google. De tool ‘scrapt’ namelijk zoekwoordideeën van diverse suggestie tools waardoor je heel veel informatie krijgt. Hier vind je een artikel van mij  over Ubersuggest.

SEMrush

Linkbuildingtools

Opensiteexplorer van Moz (gratis 3x per dag) – De software van Moz is qua linkbuilding best aardig maar er zijn betere tools om een analyse van links te maken. De linkdatabase van Moz is kleiner dan de linkdatabase van haar concurrenten. Persoonlijk vind ik dat Moz zich onderscheidt doordat het een tool is die ook geschikt is als rank checker, crawler en een aantal andere zaken.

Ahrefs (gratis versie) – Ahrefs is de linktool met de grootste database. Tot op zekere hoogte kun je Ahrefs gratis gebruiken. Je kunt dan al zien wat voor een goede tool Ahrefs is.

SEO spyglass

Website crawler

Google Webmaster Tools

Siteliner

Screaming Frog

Moz

Xenu Link Sleuth

Snelheid van de website

Webpage test

Pingdom

Google speed tester

Social media tools

Buffer

Followerwonk

Hootsuite

Posities in Google controleren

Moz analytics

SEO book

Project management tools

Redbooth

Basecamp

Email marketing

Mailchimp

Google Chrome Extensies

Check my links

Moz toolbar

Meta SEO inspector