Je bent op deze pagina omdat er binnen je netwerk geen SEO specialist beschikbaar is. Je wilt dus de juiste keuze maken. Hieronder vind je de meest bruikbare keuzemogelijkheden voor een SEO expert.

Eigen netwerk

Een SEO specialist uit het netwerk van iemand die je vertrouwt is de beste methode. Check wel altijd of deze specialist ook echt werkzaamheden heeft verricht en niet zomaar een kennis van…. is.

Geografie

Veel mensen vinden het belangrijk om met een SEO-er samen te werken die in de buurt actief is. Dat kan. Typ SEO [plaats] in Google in en kijk je wie er beschikbaar is.

Bewezen zoekwoordposities

Het is verstandig om aan een SEO specialist te vragen op welke posities hij allemaal topposities heeft gerealiseerd. Als dat erg concurrerende trefwoorden zijn dan weet je wat voor vlees je in kuip hebt.

Verder kijken dan alleen posities in Google

Zijn er nog meer verworvenheden van de expert? Denk hierbij aan forse toenamen in websiteverkeer of winsten behaald uit conversie-optimalisatie. Vraag hiernaar bij het maken van je keuze. In de meeste gevallen ben je als ondernemer op zoek naar iemand die op een slimme manier je business vergroot.

Referenties

Referenties zijn een bruikbaar middel. Een vraag die je kunt stellen: heeft de SEO expert ook écht gewerkt voor de klanten met de hoge zoekwoordposities.

Verwachtingsmanagement

Het is heel waardevol als je als klant een eerlijke voorstelling van zaken krijgt. Een SEO specialist die aangeeft dat een bepaalde verwachting het maximale is bij een bepaald budget is goud waard. Ik heb de afgelopen jaren vaak mensen gesproken die voor een lage SEO investering gouden bergen beloofd kregen. Dat wil je niet. Soms is de geschetste verwachting niet altijd wat je wilt horen maar kun je op basis hiervan wel een besluit nemen.

Het geven van waardevolle informatie

Geeft de SEO specialist informatie? Heeft hij een blog? Dat zijn allemaal zaken waaruit je kunt afleiden of iemand serieus met zijn vak bezig is. En dat is toch wat je wilt, een serieuze consultant.

Met wat voor tools werkt de expert

Een moderne SEO werkt met tools. Tools zijn belangrijk om bulkinformatie zoals zoekwoorden of technische problemen naar boven te krijgen. Een SEO expert hoeft niet alle tools te gebruiken maar moet toch wel bekend zijn met Screaming Frog, Majestic, SEMrush, ahrefs, Moz en nog een aantal.

Iemand die deze tools gebruikt is serieus met zijn vak bezig. De tools zijn prijzig en geven daarnaast waardevolle informatie die je SEO naar een hoger plan brengen.