Hoe krijg je een website snel geïndexeerd door Google

Update: 23/11/2011 | 10 reacties

Vanmorgen kreeg ik een vraag van een lezer. Dat was de volgende vraag:

“Weet jij hoe ik een webpagina snel kan laten indexeren/updaten door Google, liefst binnen 1 a 2 dagen?”

Mijn antwoord kun je lezen in dit korte artikel.

Ik behandel hier 6 manieren hoe je een site of webpagina snel geïndexeerd krijgt door Google.

1. Je kunt dat doen door een reactie achter te laten op een veel gelezen weblog….Voeg bij de reactie dan wel een link naar je website toe. Zodra Google de link heeft gevolgd heeft zij ook je website gevonden en kan zij deze indexeren.

2. Je kunt een bericht op Twitter zetten met een link naar je site… Daarnaast kun je bevriende Twitteraars vragen of ze die Tweet (het Twitter bericht) voor je willen re-tweeten. En jij zelf kunt natuurlijk die Tweet ook 3x in 1 dag versturen. Als een boodschap met link vaker dan 1 keer op Twitter verschijnt dan is de kans groter dat Google de link vindt.

3. Iemand met een website vragen of ie een link naar je site wil opnemen…het liefst permanent natuurlijk.

4. Bookmark de site op Nujij.nl. Nujij.nl is en site waarop je links naar allerlei interessante artikelen kunt plaatsen. Kijk alleen uit dat de link niet te commercieel is. Nujij.nl is hier vrij streng in en zal de link er weer afgooien al ze hem te commercieel vinden.

5. Zet de url in een forum handtekening en ga een aantal inhoudelijke reacties posten. Een goed forum hiervoor is Higher Level. Een forum handtekening kun je op fora plaatsen nadat je je gebruikersgegevens hebt aangemaakt.

6. Stuur een XML sitemap naar Google. Mocht je geen XML sitemap hebben dan kun je deze laatste buiten beschouwing laten. Let er wel op dat 1 a 2 dagen erg ambitieus is maar je kunt het proberen.

Als je gebruik maakt van alle 6 de methoden tegelijk dan is je kans erg groot dat Google je site snel indexeert 😉 maar dat is wel veel werk.

Weet jij nog andere manieren om een website snel geïndexeerd te krijgen, laat dan een reactie achter.

Hans Keeren

Hans Keeren

Mijn naam is Hans Keeren, SEO trainer en SEO expert. Ik help MKB bedrijven en ZZP-ers aan meer omzet en websitebezoekers door SEO trainingen en advies.

Lees meer

10 Reacties

 1. Henrico

  Hoi Hans leuk artikel, wist niet dat er zoveel manieren zijn om snel in Google te komen!

  Antwoord
 2. Hans Keeren

  Hoi Henrico, het is wel wat werk maar zo krijg je een site inderdaad snel geïndexeerd.

  Antwoord
 3. Allard Rothengatter | Dolphiq

  Tegenwoordig kan het nog sneller en vanuit Google zelf. Via de Webmaster Tools kun je de site aanmelden aan de index en direct laten indexeren. We hebben sites opgeleverd welke binnen een paar uur in de index verschenen. Er zit een max aan van 50 aanmeldingen per week zonder het volgen van interne links, en 10 aanmeldingen per week MET het volgen van de interne linkstructuur.

  Op deze manier heb je de site meteen in Webmaster Tools waarmee je ook direct goede informatie over de SEO van de site kan inzien.

  Link naar artikel van Google: http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2011/08/submit-urls-to-google-with-fetch-as.html

  Antwoord
 4. Hans Keeren

  Hoi Allard, bedankt voor deze waardevolle bijdrage

  Antwoord
 5. Sibren

  Naast de webmaster tools kun je het beste vanuit google plus enkele postings plaatsen. Of zelfs een blogposting. Zoek een youtube movie die bij je posting past, dat trekt de bezoeker.
  Zorg dat je site ook bij je plus-profiel staat. Als ik mij goed herinner gebeurt dat automatisch als je je site aanmeldt bij de webmaster tools.

  Antwoord
  • Hans Keeren

   Hoi Sibren, Google + is inderdaad een goede. Goed trouwens om jou hier op mijn weblog te vinden.

   Antwoord
 6. René Greve

  Als je inderdaad alle bovenstaande zaken doet, moet het snel kunnen gaan.

  Nog even een waarschuwing. Je moet in ieder geval je site niet bij Google zelf aanmelden op: http://www.google.nl/intl/nl/add_url.html want dan duurt het sowieso veel langer.

  Ekudos is ook een goede bookmarking-site, waarbij je inderdaad binnen een paar uur geindexeerd kunt zijn. Hier heb je iets meer mogelijkheden tot reclame-achtige teksten maar je kunt ook verwijzen naar een dieperliggende pagina op de nieuwe site. Het schijnt echter dat je al een tijdje geen nieuw account meer kunt aanmaken bij eKudos, maar ik gebruik het nog regelmatig.

  Antwoord
 7. Hans Keeren

  Hoi Rene, die add url heb ik er ook speciaal niet bij gezet 😉

  Bij Ekudos heb ik reeds een account. Die had ik er inderdaad ook bij kunnen zetten.

  Bedankt voor je reactie…

  Antwoord
 8. Dennis Miedema

  Rss feed aan je site hangen die uit zichzelf nieuwe pagina’s bevat en zodra hij weer update, instellen dat hij dat naar meerdere bronnen pingt.

  Antwoord
 9. Bart

  Wat ook een tip is, is de link even in je wordpress blog als link toevoegen. Zeker als je dezelfde dag nog een nieuw artikel plaatst, dan is de kans groot dat Google hem oppikt! Zo ben je niet afhankelijk van anderen

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tips ontvangen?

Wil jij ook op de hoogte blijven van mijn blog? Meld je dan aan voor mijn tips & tricks, handige ontwikkelingen en belangrijke up-to-date informatie omtrent SEO en Online Marketing.

E-mailadres
Ik ga akkoord met het privacy reglement Lees hier