Deze vraag krijg ik erg vaak. Het is jammer dat veel mensen het systeem nog niet kennen, aangezien het je internetleven sneller en makkelijker kan maken. In dit artikel wordt in 5 stappen uitgelegd wat RSS is en hoe je als lezer een account kunt aanmaken.

RSS is een afkorting voor Really Simple Syndication. Deze afkorting betekent in het Nederlands “eenvoudige gelijktijdige publicatie”. Aan het eind van dit document zal duidelijk worden wat hiermee wordt bedoeld.

RSS wordt gebruikt bij weblogs of nieuwssites om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Door middel van een reader kunnen mensen zich abonneren op een RSS-feed en zien ze direct het nieuws zodra het wordt gepubliceerd.

Simpel gezegd: RSS is een verzameling van al je favoriete nieuws- en blogsites op 1 pagina. Op deze manier hoef je maar 1 keer te kijken of er nieuws is.

RSS uitgelegd in 5 stappen:

1. Je maakt een account aan op een RSS-website. Ik zelf gebruik The Old Reader.

Nadat je een account hebt aangemaakt kun je naar de volgende stap.

2. Je plaatst je favoriete weblogs of nieuwssites op deze RSS-website.

Dit doe je door op de RSS icoon te klikken die op bijna elke webpagina van een weblog of nieuwssite staat. Dit RSS icoon heeft verschillende vormen maar ziet er meestal als volgt uit:

3. Nadat je op de icoon hebt geklikt kom je in de eerder genoemde RSS feed. Ik kopieer altijd de URL van deze feed.

Je bent nu geabonneerd op een feed.

4. Elke keer als er een nieuw bericht komt van je favoriete weblog of nieuwssite dan krijgt je RSS website daar automatisch een bericht van.

5. Dit betekent dat je alleen maar op je RSS website hoeft in te loggen om je nieuwsartikelen te ontvangen. Het nieuws staat gelijktijdig op je favoriete weblogs of nieuwssites en op je RSS website. Vandaar “eenvoudige gelijktijdige publicatie”.

Vond je dit artikel bruikbaar?Abonneer je dan gratis op mijn artikelen.

Wil je nog meer lezen? Er zijn nog een aantal artikelen die niet mag missen.

5 (SEO) tips voor een perfecte title tag

SEO tip: anchor text voor succes in Google

9 tactieken voor overtuigingskracht

5 gouden regels van hyperlinks

7 absolute NOTs van usability testen