De titel van een hyperlink noemen we de anchor text en is hyper belangrijk voor zoekmachine optimalisatie en linkbuilding. Zorg ervoor dat hyperlinks die naar je website verwijzen niet alleen maar de naam van je website of bedrijf bevatten. De anchor text moet de zoekwoorden bevatten waarop jij graag gevonden wilt worden in Google! Als je wilt weten hoe dit werkt lees dan verder.

Een voorbeeld: hoe zou je het vinden als je een coaching bedrijf hebt dat is gevestigd in Amsterdam en je wordt alleen gevonden op je bedrijfsnaam. Bijvoorbeeld coaching bedrijf  “Speciaal voor jou”. Niemand typt dit in. Behalve als ze je visitekaartje hebben.

Waarschijnlijk wil je in Google gevonden worden op “coaching Amsterdam”. Of op “persoonlijke ontwikkeling Amsterdam”.

Als er dan veel links met de titel “coaching Amsterdam” naar jou website verwijzen dan zal dit een zeer positief effect hebben op je Google ranking. Misschien kom je wel op pagina 1 van de zoekresultaten als mensen jouw keywords (zoekwoorden) intypen. Ik hoef denk ik niet te vermelden dat dit goed kan zijn voor je business.

En mensen komen pas achter de naam van je bedrijf als ze in Google “coaching Amsterdam” hebben ingetypt. Toch? Coaching Amsterdam werd in juni 1000 keer opgevraagd bij Google. Toch leuke business voor een coachingbedrijf als ze allemaal op jouw website uitkomen.

Probeer dus eerst uit te zoeken op welke zoekwoorden je graag gevonden wilt worden in Google.

Als je een andere website om een link vraagt naar jouw website dan weet je wat je te doen staat. Je vraagt om de link maar je verzoekt ook welke tekst je in de link wilt hebben.

Dit is een test: ik test hier of anchor tekst op interne links ook telt. Ik neem daarvoor een uniek woord zoals prootfascaq en verwijs daarmee naar een pagina binnen deze website.

Ook een ster worden in SEO? Bekijk de SEO training