Terug naar Blogoverzicht

Door: 

1 REACTIE

Laatst kreeg ik een mail van Jolanda.

Ik krijg net bij een zoekwoordenonderzoek via de keywordplanner van Google al die ranges te zien ipv de normale cijfers. Ging dat uitzoeken en las toen in een blog dat dit de nieuwe werkelijkheid is, evenals die beperking in het aantal zoekopdrachten. Voor mij persoonlijk erg onhandig, dus ik ga kijken of er alternatieve tools zijn. Heb jij daar advies in? Ik lees in dit blog over SeoCockpit en ProRank Tracker. Was benieuwd of jij die kent of dat jij iets anders kunt adviseren.

Antwoord: Ik heb al eens geschreven dat de aantallen van de Adwords Keyword Tool niet correct zijn dus daar hoef je sowieso niet teveel aandacht aan te besteden. Ik zou lekker blijven kijken naar de tool en op een gegeven moment krijg je ook binnen die ranges weer je eigen handigheidjes.

Wat je ook kan doen is de Google Search Console gebruiken voor zoekwoorden. Die tool is goed, alleen krijg je geen data over concurrenten.

Google Search Console pakt alleen de zoekwoorden waar je al op hebt geoptimaliseerd plus afgeleiden daarvan, en af en toe wat per ongelukjes. Toch is deze tool erg goed en kom je af en toel dingen tegen waar je nog nooit aan hebt gedacht.

Daarnaast gebruik ik Semrush maar dat kost geld. Semrush geeft wel keyword-volume en je kunt ook alle zoekwoorden van je concurrenten zien.

Andere gratis opties zijn https://ubersuggest.io en Keywordtool.io. Dat zijn tools die je vaak tegenkomt. Vooral Ubersuggest is een erg goede gratis tool geworden de laatste jaren.

Als ik moet kiezen dan kies ik voor Semrush. Dat is echt hele goede tool.

prufgddbvchg12fd

1 reactie

  1. string(20) "http://Www.sywebs.nl"

    sywebs seo media

    december 12, 2016

    21:00

    Bedankt voor de tips van die tools die hadden wij zeker nodig! Ik heb in je andere posts ook mooie tips gelezen over hoe je “verborgen” zoekwoorden kan vinden.. Hoe ga je daar nu mee om nu google (weer) hun tools hebben verandert(Als ik vragen mag)?