20 sites om hoog in Google Maps te scoren

Update: 21/12/2019 | 23 reacties

Vorige week las ik een erg goed artikel op SEOmoz. In dit artikel wordt een simpele tactiek uit de doeken gedaan hoe je hoog kunt scoren in Google Maps. In het kort komt het erop neer dat je in Google Maps makkelijk kunt zien waar je concurrenten hun links halen.

Ik heb de proef op de som genomen en ben de verschillende Google Maps noteringen rond gaan neuzen en heb gekeken waar websites hun links vandaan halen. In dit artikel geef ik een lijst met gidsen waar je je kunt aanmelden om hoger te scoren in Google Local.

Deze lijst is erg makkelijk voor lokale linkbuilding. Mocht je je site nog niet hebben aangemeld bij 1 van deze directories doe dit dan. Als Google ze vertrouwt dan kun jij ze ook vertrouwen.

Voor deze lijst heb ik gebruik gemaakt van landelijke gidsen. Er zijn ook nog vele lokale gidsen en branche specifieke gidsen waar je je business / website kunt aanmelden. Genoeg werk aan de winkel dus.

Hier is de lijst:

1.  www.yalwa.nl

2.  www.locanto.nl

3.  www.wugly.nl

Wugly is een review site voor winkels waar je alleen winkels kunt aanmelden.

4.  allebedrijvenin….

De alle bedrijvenin-variant is er voor praktisch elke stad in Nederland. Typ in Google [allebedrijvenin + stad] en je vindt jouw gewenste onderdeel van deze site.

5. www.persbericht.nu

6. www.linkedin.com

Op Linkedin kun je een company profile met een link naar je website aanmaken.

7.  www.hotfrog.nl

8.  http://tupalo.com

9.  www.zoeken.nu

10.  www.yelloyello.nl

11.   www.qlik.nl

12. www.ikvindsnel.nl

13.  www.ilocal.nl

14.  www.nationalebedrijvengids.nl

15. www.zoekned.nl

16. www.b9.nl

17. www.ecompanies.nl

18. http://2miljoen.nl

Nummer 18 en 19 zijn betaalde vermeldingen.

19. www.detelefoongids.nl

20.  www.wielevert.nl

Let er bij deze gidsen wel op dat een aantal nofollow links hebben. Dit zal je voor normale linkbuilding doeleinden minder resultaat geven. Echter, voor lokale Google optimalisatie zijn dit prima sites om hoger te scoren. Google hecht bij Local ook waarde aan nofollow.

Wil je je SEO graag uit handen geven en ben je nog op zoek naar een SEO expert? Neem dan contact met me op.

Hans Keeren

Hans Keeren

Mijn naam is Hans Keeren, SEO trainer en SEO expert. Ik help MKB bedrijven en ZZP-ers aan meer omzet en websitebezoekers door SEO trainingen en advies.

Lees meer

23 Reacties

 1. Sandra Verkerk

  Beste Hans,

  Dank voor je Happy linkbuilding! tips. Ga het zeker doen.

  Zie je vanmiddag op de boot bij de buren borrel van Oram. Misschien kunnen wij even kennismaken.

  Groeten,
  Sandra Verkerk

  Antwoord
  • Hans Keeren

   Dag Sandra, dat moeten we zeker doen. Ik sta nu op het punt van vertrekken… 🙂

   Antwoord
 2. Erica - Allebedrijvenin

  Zeker een interessant artikel! Wat ik nog toe zou willen voegen, is dat je bij Allebedrijvenin ook de mogelijkheid hebt om reviews te laten plaatsen/bekijken. Klanten kunnen gemakkelijk reviews bij jouw bedrijf achter laten en deze zijn voor andere klanten of prospects weer te bekijken. Op deze manier kun je als bedrijf zijnde betrouwbaarder overkomen en kunnen andere klanten zien hoe jij beoordeeld wordt.

  Bedankt voor het delen van dit artikel!

  Antwoord
 3. Hans Keeren

  Erica, bedankt voor deze promotionele toevoeging 🙂

  Antwoord
 4. Steigerhout Furniture

  Hier gaan we inderdaad mee aan de slag. en uiteraard laat ik de mogelijkheid om hier mijn website achter te laten niet liggen 🙂

  Antwoord
  • Hans Keeren

   Joppe. Je weet nooit waar dit goed voor is. Voor hetzelfde geldt zit hier net iemand op deze pagina die behoefte heeft aan furniture 🙂

   Antwoord
 5. Gary

  Fantastische tip! Een paar URLS kende ik uiteraard al, maar altijd handig om een nieuw lijstje te hebben 🙂

  Groeten van een mede-amsterdammer, seo’er en voormalige bewoner van de hoogte+laagtekadijk 🙂

  Antwoord
 6. Gary

  Ik heb misschien nog een goede tip voor je Hans.

  http://www.nujij.nl, hier is het mogelijk om zelf nieuws en persberichten toe te voegen in veel categorieën. De homepage is PR7 dofollow (!!) en zorgt altijd voor enorm veel ‘link-juice’.

  Groetjes uit Ho Chi Minh city,

  Gary

  Antwoord
 7. Hans Keeren

  Hoi Gary, persoonlijk denk ik dat nujij niet zoveel waarde toevoegt qua linkjuice. Maar dat is mijn persoonlijke mening.

  Nujij is wel prima om je artikelen meer exposure te geven zodat je eventueel links kunt krijgen van andere sources die je artikelen lezen. Ik gebruik nujij zelf ook regelmatig.

  Antwoord
 8. Gary

  Ik ben het niet echt met je eens Hans. Het blijft een PR7 dofollow met vele subcategorieën die ook over een hoge PR beschikken. Velen van mijn (kleine micro niche) sites hebben door een paar minuten exposure op nujij enorme stijgingen in de SERP rankings gekregen.

  Nu heb ik een ietwat ongerelateerde vraag, wat is je mening over automatische linkbuilding programma’s zoals scrapebox, scrapeboard en xrumer? Ze zouden (volgens google) niet moeten helpen bij het behalen van goeie zoekmachine posities. Uit ervaring weet ik dat forum profile backlinks met gevarieerde anchor text soms enorm kunnen helpen…

  Gebruik jij ooit dergelijke programma’s? Niet om direct te linken, maar vooral om artikelen en al bestaande backlinks wat extra momentum te geven.

  Gary

  Antwoord
  • Hans Keeren

   Gary,
   – Ik gebruik deze linkbuilding programma’s niet. Ik doe alles handmatig.
   – Forum back links kunnen inderdaad soms prima helpen. Dat verschilt een beetje per forum maar dat zul jij ook wel weten 😉

   Antwoord
 9. M.Ebbekink

  Dank je voor dit handig overzicht. Tijdens het linkbuilden is het altijd lastig om weer nieuwe goede sites te vinden (liefst waar je ook je eigen anket text kan bepalen). In je lijst staat iig weer enkele websites die we nog niet gebruikten. Erg fijn!

  Antwoord
 10. Erik van Straten

  Beste Hans,

  Daar ik pas net gestart ben met mijn onderneming en echt nog heel weinig kaas gegeten heb van de computertaal, ( als ik het zo mag formulieren ), Is het bijzonder prettig zoveel goede tips te vinden op deze site. Ik ga er mee aan de slag. Dank je wel.

  Met een vriendelijke groet,

  Erik van Straten

  Exclusivedrinks.nl

  Antwoord
 11. W. Boer

  Hoi Hans,

  Leuk artikel! Ik heb echter nog 1 vraag:
  Als je je bedrijf aanmeldt bij deze gidsen voer je dan de link in van je eigen website of van je Google Maps vermelding?

  Antwoord
  • Hans Keeren

   Ik zou de link naar je site doen. Je wilt toch dat de linkwaarde naar jouw eigen site gaat en niet naar Google.

   Antwoord
 12. W. Boer

  ok, duidelijk. Maar wat heeft dat dan voor toegevoegde waarde voor je Google Maps account?

  Antwoord
  • Hans Keeren

   Linkwaarde is een onderdeel om je site hoog te krijgen in Gogle Maps/Places. Daar gaat per slot van rekening dit artikel over 😉

   Antwoord
 13. Gerjan

  Prima lijstje dat ik zeker ga gebruiken. Nog 1 extra is Nederlandinbedrijf.nl
  Late reactie, ik kom via Google, (organisch :-P)

  Antwoord
 14. Hans Keeren

  Gerjan, bedankt voor de reactie. Ik ben zelf ook een beetje laat met reageren 🙂

  Antwoord
 15. Eduard de Boer

  Hoi Hans,

  Ik kwam hier ook organisch terecht. Bewijst eens temeer, dat jouw SEO goed werkt! 🙂

  Een andere interessante site om je bedrijf ook zeker op aan te melden met de juiste gegevens, is TomTom Places. Als je er al wordt getoond, controleer dan of alle bedrijfsgegevens (nog) kloppen. Zoals je weet is consistentie over alle sites essentieel voor goede lokale SEO.

  Keep up the good work!

  Groet, Eduard.

  Antwoord
 16. R. Over

  Hoog in Google komen via deze manier van nep-linkbuilding vind ik echt te triest voor woorden.

  Iedereen wordt gek van alle f-ckng linkbuilt links als je zoekt naar bijvoorbeeld een schilder. De echte schilder vind je amper maar de bovengenoemde lijst des te meer.

  Triests dat er webbouwers zijn die zo hun brood verdienen. Ik hoop dat Google dit aanpakt.

  Groet, R. Over

  Antwoord
  • Hans Keeren

   Ik deel je frustratie over linkbuilding. Maar het verkrijgen van links en citations door lokale linkbuilding is een legitieme manier van linkbuilding. Het is voor Google zelfs een belangrijke pijler om sites in Google Maps te ranken.

   Antwoord
 17. Richard Scheurwater-Donker

  Hartelijk dank voor de tips. Ik heb een aantal websites vanuit dit lijstje kunnen gebruiken om daar mijn contactgegevens aan toe te voegen. Hopelijk gaat het inderdaad voordeel opleveren met betrekking tot Google Maps.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tips ontvangen?

Wil jij ook op de hoogte blijven van mijn blog? Meld je dan aan voor mijn tips & tricks, handige ontwikkelingen en belangrijke up-to-date informatie omtrent SEO en Online Marketing.

E-mailadres
Ik ga akkoord met het privacy reglement Lees hier