Met ‘Disavow Links’ kun je voortaan links naar je site weghalen

Update: 17/10/2012 | 0 Reacties

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het er… Een tool die ervoor zorgt dat het voor je concurrenten moeilijker wordt jouw site naar beneden te halen met linkspam. Deze tool – ontwikkeld door Google – heet Disavow Links.

Disavow links

Zoals je waarschijnlijk wel weet, bepaalt Google door middel van links welke webpagina’s kwalitatief en betrouwbaar zijn. Dit is niet nieuw. Helaas is linkspam, denk aan betaalde links en linknetwerken, dit ook niet. Deze zorgen voor een ernstige vertroebeling in de links naar jouw site. En juist daar kan Disavow Links jou bij helpen. Met deze tool kun je namelijk aan Google vertellen welke links je wilt dat Google negeert en niet meetelt voor de ranking van je site. Handig toch?

De spelregels van Disavow Links

Zoals bij alles op het internet en vooral als het gaat om linken, is het slim vooraf goed na te denken waar je tools voor inzet en hoe je ze wilt gebruiken. Dit geldt ook voor Disavow links. Google adviseert daarom om alleen van deze tool gebruik te maken als je…

1) een boodschap in Webmaster Tools hebt gekregen over “unnatural links”.

2) zelf al zoveel mogelijk links naar je site hebt proberen weg te halen.

3) een ervaren webmaster bent die precies weet welke links verwijderd dienen te worden.

De voordelen van Disavow Links

Ik schreef het al: Disavow Links zorgt ervoor dat het voor je concurrenten moeilijker wordt jouw site naar beneden te halen met linkspam. Maar dat is niet het enige voordeel. Disavow links is voor Google namelijk een slim stuk gereedschap om spammy sites te lokaliseren. Gebruikers gaan door deze tool te gebruiken dit namelijk zelf aan Google melden. Maar Google helpt met Disavow Links niet alleen de eindgebruiker (jij dus) en zichzelf. Ook webmasters die in het verleden de fout in zijn gegaan hebben baat bij deze tool. Zij kunnen nu namelijk weer met een schone lei beginnen.

Meer weten?

Wil je Disavow Links gaan gebruiken? Wend je dan tot de Disavow Links pagina van Google. Wil je eerst meer weten?

Matt Cutts vertelt je in de onderstaande video meer. Op het Google Webmaster Central Blog vind je trouwens uitgebreidere informatie over hoe je de tool precies dient te gebruiken.

Hans Keeren

Hans Keeren

Mijn naam is Hans Keeren, SEO trainer en SEO expert. Ik help MKB bedrijven en ZZP-ers aan meer omzet en websitebezoekers door SEO trainingen en advies.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tips ontvangen?

Wil jij ook op de hoogte blijven van mijn blog? Meld je dan aan voor mijn tips & tricks, handige ontwikkelingen en belangrijke up-to-date informatie omtrent SEO en Online Marketing.

E-mailadres
Ik ga akkoord met het privacy reglement Lees hier