Wat zijn een aantal alternatieven voor de Keyword Planner

Update: 30/08/2020 | 1 reactie

Laatst kreeg ik een mail van een SEO-tekstschrijver.

Ik krijg net bij een zoekwoordenonderzoek via de keywordplanner van Google al die ranges te zien ipv de normale cijfers. Ging dat uitzoeken en las toen in een blog dat dit de nieuwe werkelijkheid is, evenals die beperking in het aantal zoekopdrachten. Voor mij persoonlijk erg onhandig, dus ik ga kijken of er alternatieve tools zijn. Heb jij daar advies in? Ik lees in dit blog over SeoCockpit en ProRank Tracker. Was benieuwd of jij die kent of dat jij iets anders kunt adviseren.

Antwoord: Ik heb al eens geschreven dat de aantallen van de Adwords Keyword Tool niet correct zijn dus daar hoef je sowieso niet teveel aandacht aan te besteden. Ik zou lekker blijven kijken naar de tool en op een gegeven moment krijg je ook binnen die ranges weer je eigen handigheidjes.

Wat je ook kan doen is de Google Search Console gebruiken voor zoekwoorden. Die tool is goed, alleen krijg je geen data over concurrenten.

Google Search Console pakt alleen de zoekwoorden waar je al op hebt geoptimaliseerd plus afgeleiden daarvan, en af en toe wat per ongelukjes. Toch is deze tool erg goed en kom je af en toel dingen tegen waar je nog nooit aan hebt gedacht.

Daarnaast gebruik ik Semrush maar dat kost geld. Semrush geeft wel keyword-volume en je kunt ook alle zoekwoorden van je concurrenten zien.

Andere gratis opties zijn https://ubersuggest.io en Keywordtool.io. Dat zijn tools die je vaak tegenkomt. Vooral Ubersuggest is een erg goede gratis tool geworden de laatste jaren.

Als ik moet kiezen dan kies ik voor Semrush. Dat is echt hele goede tool.

prufgddbvchg12fd

Hans Keeren

Hans Keeren

Mijn naam is Hans Keeren, SEO trainer en SEO expert. Ik help MKB bedrijven en ZZP-ers aan meer omzet en websitebezoekers door SEO trainingen en advies.

Lees meer

1 Reactie

  1. sywebs seo media

    Bedankt voor de tips van die tools die hadden wij zeker nodig! Ik heb in je andere posts ook mooie tips gelezen over hoe je “verborgen” zoekwoorden kan vinden.. Hoe ga je daar nu mee om nu google (weer) hun tools hebben verandert(Als ik vragen mag)?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tips ontvangen?

Wil jij ook op de hoogte blijven van mijn blog? Meld je dan aan voor mijn tips & tricks, handige ontwikkelingen en belangrijke up-to-date informatie omtrent SEO en Online Marketing.

E-mailadres
Ik ga akkoord met het privacy reglement Lees hier