Een webbouwer heeft toch altijd verstand van SEO?

Update: 17/07/2011 | 3 reacties

Helaas is dit niet het geval. Ik heb het al keer gezegd op dit blog… en nu nog maar eens. Het gaat vaak fout met webbouwers en SEO.

De reden is eigenlijk simpel: er wordt vaak gezegd door webbouwers dat ze verstand hebben van SEO en ik denk dat ze dit zelf nog geloven ook. Daarmee wil ik dus aangeven dat deze bouwers wel te goeder trouw zijn maar toch nog vaak de plank misslaan.

Hieronder som ik een aantal basis SEO problemen op die ik de afgelopen maanden ben tegengekomen rechtstreeks veroorzaakt door een websitebouwer.

Val in websiteverkeer

Een gigantische val in traffic kan worden veroorzaakt door niet juist re-directen van pagina’s. De meeste en zo niet alle webpagina’s van uw oude site dienen d.m.v. een 301-redirect te worden omgelegd naar de relevante webpagina’s van uw nieuwe site.

Wat gebeurt er als een pagina die een flinke pak links heeft ineens van de horizon verdwijnt?

Dan verliest je site linkwaarde, en dus rankings en dus traffic. Zo simpel is het.

302 redirects

Een shockende waarneming die ik laatst deed is dat alle pagina’s binnen een site met een 302-redirect zijn omgelegd. Het nadeel van een 302-redirect is, dat hierdoor geen pagerank wordt doorgegeven naar een andere pagina.

Funest dus voor je site. En als je SEO specialist dit probleem detecteert is dat ook funest voor de webbouwer zijn goede naam.

Pagina’s niet meer vindbaar

Pagina’s van een nieuwe site die niet (meer) vindbaar zijn in Google komt vaak voor. Een webbouwer dient er rekening meer te houden dat Google slechts pagina’s 3 klikken vanaf de homepage indexeert. Als een nieuwe pagina dus op 4 of 5 klikken van de homepage staat dan loop je het risico dat je pagina niet meer wordt gevonden.

Nadat dit probleem werd geïdentificeerd adviseerde de webbouwer (ik noem geen namen) om een XML sitemap te installeren. Hoewel dit prima werkte dient dit een advies te zijn dat tijdens de bouw plaatsvindt.

Wat kun je hiervan leren?

Probeer eens wat referenties te checken van de webbouwer. Of nog beter: vraag je SEO specialist om een goed webbouw bedrijf aan te raden. Als goede referentie kan ik website nodig! aanraden.

Voor vragen kun je altijd bij mij terecht.

Hans Keeren

Hans Keeren

Mijn naam is Hans Keeren, SEO trainer en SEO expert. Ik help MKB bedrijven en ZZP-ers aan meer omzet en websitebezoekers door SEO trainingen en advies.

Lees meer

3 Reacties

 1. Wilma Haak

  Het is waar dat de meeste web site bouwers niets van SEO, voor hun gaat het (meestal) om het mooie plaatje. Daarom werken wij ook samen met een website bouwer, korte lijnen en het beste resultaat voor de klant.

  Antwoord
 2. Marcel

  Dag Hans, mooie site en leuk artikel! Het gaat idd niet altijd even goed met het (laten) bouwen van een website.

  Antwoord
 3. Hans Keeren

  Dank Marcel.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tips ontvangen?

Wil jij ook op de hoogte blijven van mijn blog? Meld je dan aan voor mijn tips & tricks, handige ontwikkelingen en belangrijke up-to-date informatie omtrent SEO en Online Marketing.

E-mailadres
Ik ga akkoord met het privacy reglement Lees hier